Acțiuni

Modernizare de 30.000 de euro la Matern

Investiţia s-a realizat printr-un parteneriat între Consiliul Judeţean şi Asociaţia Aradensis, cu aportul Profi.

Începutul de an a fost de bun augur pentru Clinica de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Blocul operator, mai multe saloane, dar şi spaţii auxiliare ale acesteia au beneficiat de lucrări de modernizare. Despre ce este vorba? Iată lucrările efectuate: demontarea geamurilor din lemn existente, montarea de geamuri termopan 5 camere cu sticlă stop sol+low e, reparaţii la şpaleţi pe verticală, orizontală cu gresie conform normativelor în vigoare, zugrăveli în zona reparaţiilor, zugrăveli şi reparaţii în zona scărilor, zugrăveli şi reparaţii la holul de la blocul operator, reparaţii şi zugrăveli în blocul operator, demolare de uşi metalice şi înlocuirea lor cu uşi termopan cu sticlă float+Low e, din tâmplărie PVC şi înlocuirea sitelor împotriva insectelor.

Costuri

Valoarea lucrărilor de modernizare se ridică la aproximativ 30.000 de euro. Totul a fost posibil graţie parteneriatului dintre Consiliul Judeţean Arad şi Asociaţia Aradensis a Cavalerilor Templieri OSMTH arădeni, prin aportul companiei Profi. Materialele şi manopera au fost asigurate de Asociaţia Aradensis Arad, totalizând 60.000 lei (60% manopera, 40% materialele). Valoarea geamurilor achiziţionate de Consiliul Judeţean este de 74.779 lei. SC Mirenis Grup SRL a pus la dispoziţie pentru această lucrare 12 muncitori/zi, durata de execuţie a lucrării fiind de aproximativ două săptămâni.

Ce urmează?

Potrivit conducerii spitalului, următoarea etapă de modernizare a Maternităţii arădene ar trebui să aibă ca obiect continuarea reabilitării geamurilor (cu geam termopan) în clădirea nouă (care nu este revendicată), montarea de site la toate geamurile, dar şi dotarea cu două CTG-uri (cardiotocografe).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *